Пикантни пилешки бутчета
Тази рецепта за сочни пилешки бутчета, напълнени с пикантен колбас и обвити в хрупкав бекон, е като благословия свише за страстните месоядни натури. Ако познавате такъв човек, вече знаете как да внесете малко повече радост в живота му. Направете го!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 долни пилешки бутчета
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 1 сушена люта чушка, натрошена
- 4 с. л. овчи кашкавал, настърган
- 50 г чорисо или луканка тип "Медвен", нарязана на ситно
- 1 с. л. соев сос
- 8 резена бекон
Начин на приготвяне
- 1.
Месото по кокала на бутчето се избутва внимателно с нож нагоре и колянната става се изрязва с ножица за пиле или сатър.
- 2.
Смесват се лукът, лютата чушка, кашкавалът и колбасът. Със сместа се напълва бутчето под кожата.
- 3.
Бутчетата се намазват със соев сос. Увиват се с резен бекон, закрепват се с клечка за зъби и се слагат да се запекат за 20 мин.