Пепероната или чушки на тиган
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 стрък праз или 2 големи глави кромид лук, нарязани на ивици
- 800 г чушки – червени, зелени и жълти, нарязани на ивици
- 50 мл зехтин
- 2 с. л. балсамов оцет
- 1 ч. л. прясна мащерка или чубрица
- пипер меланж на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Празът, чушките, мащерката и зехтинът се разбъркват със сол и пипер меланж на вкус.
- 2.
На котлона се слага да се сгорещи тиган, сипват се зеленчуците и се разбъркват 1-2 мин. Затварят се с капака и се оставят на умерен огън да се задушават 10 мин., като от време на време се разбъркват.
- 3.
Когато са готови, се заливат с оцета и се оставят за още минута. Сервират се със запечен хляб
Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари