Начало За нас Реклама Контакти

Пепероната или чушки на тиган

Снимка за Пепероната или чушки на тиган
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Италианската кухня изобилства от шедьоври приготвени набързо и с малко на брой продукти. Един добър пример е тази ароматна рецепта за пепероната.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 стрък праз или 2 големи глави кромид лук, нарязани на ивици
  2. 800 г чушки – червени, зелени и жълти, нарязани на ивици
  3. 50 мл зехтин
  4. 2 с. л. балсамов оцет
  5. 1 ч. л. прясна мащерка или чубрица
  6.  пипер меланж на вкус
  7.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Празът, чушките, мащерката и зехтинът се разбъркват със сол и пипер меланж на вкус.

  2. 2.

    На котлона се слага да се сгорещи тиган, сипват се зеленчуците и се разбъркват 1-2 мин. Затварят се с капака и се оставят на умерен огън да се задушават 10 мин., като от време на време се разбъркват.

  3. 3.

    Когато са готови, се заливат с оцета и се оставят за още минута. Сервират се със запечен хляб


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари