Начало За нас Реклама Контакти

Пене с пилешко и броколи

Снимка за Пене с пилешко и броколи
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Хрупкавото броколи в тази рецепта приятно контрастира на плътната паста и финото пилешко, а всичко е класически овкусено с лук, чесън и лимон. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г пълнозърнести пене или спагети
  2. 400 г пилешко филе, нарязано на тънки ивици
  3. 2 с. л. царевично нишесте
  4. 3 с. л. зехтин
  5. 1 глава лук, ситно нарязана
  6. 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  7. 500 г броколи, нарязани на розички
  8. 1 с. л. лимонов сок
  9. 1 щипка настъргана лимонова кора
  10. 4 с. л. настърган пармезан
  11. 1 с. л. масло
  12.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се поръсва с нишестето и сол на вкус. Разбърква се.

  2. 2.

    В сгорещения зехтин се слагат лукът и чесънът за 5-6 мин. на умерен огън. Разбъркват се, докато започнат да се карамелизират. Огънят се засилва и се добавя месото. Разбърква се, докато се зачерви.

  3. 3.

    Прибавят се розичките броколи и се бъркат още 3-4 мин. Пастата се сварява в подсолена вода според инструкциите на опаковката, отцежда се и се разбърква с броколите и месото. Ако има нужда, може да се долее 100 мл от течността, в която е вряла пастата. Накрая се слагат лимоновата кора и сок, настърганият пармезан и маслото.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари