Печено пиле в солена кора
Удивително е в какво невероятно изкушение за вкуса може да се превърне едно пиле с помощта на 3 килограма морска сол. Препечената кожичка на това бившо хвъркато е едно от най-апетитните неща, които могат да се опитат на този свят. А в допълнение на усещанията от това ястие се носят и уханията на лимон, мащерка и салвия. Просто и великолепно!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 пиле
- 2,5-3 кг едра морска сол
- 1 лимон
- 2 стръка мащерка
- 2 стръка салвия
- олио на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Лимонът се надупчва с клечка за зъби. Пилето се поръсва с черен пипер и се намазва с олио от всички страни.
- 2.
Лимонът, мащерката и салвията се слагат в кухината на пилето.
- 3.
Половината от солта се слага на дъното на съд с високи стени. Отгоре се поставя пилето и се покрива с останалата сол. Леко се поръсва с вода.
- 4.
Слага се да се пече във фурна, загрята на 190° С, за около 80 мин.