Печено лимоново пиле с броколи

Когато си направят среща съставки, родени една за друга, каквито са пилешкото, чесънът и лимонът, без съмнение се получава вкусен резултат, при това примамливо ароматичен, а също и съвсем лек и диетичен.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки бутчета
- 4 скилидки чесън с люспата
- 1 лимон, нарязан на кръгчета
- 200 мл бяло вино
-
2 с. л. зехтин арбекина
- 1 глава броколи, нарязано на розички
- 250 г чери доматчета
-
пипер меланж
на вкус
-
сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В тавичка се слагат чесънът, кръгчетата лимон и виното.
- 2.
Бутчетата се поръсват със сол и пипер меланж, намазват се със зехтина и също се подреждат в тавичката. Всичко се слага във фурна, загрята на 190° С за 40 мин.
- 3.
Изваждат се резените лимон, а скилидките чесън се изстискват в соса.
- 4.
Добавят се розичките броколи и доматчетата, разбъркват се добре и се слагат във фурната за още 20 мин.
- 5.
Бутчетата се сервират с броколите и резенчета свеж лимон.