Начало За нас Реклама Контакти

Печено филе от треска с хрупкава коричка

Снимка за Печено филе от треска с хрупкава коричка
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Празникът Благовещение е един от малкото дни по време на великия пост, на който църквата разрешава да се яде риба. Ако постите, това е денят, в който можете да наваксате малко животински белтъчини.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за рибата:
  • 4 парчета по 200 г филе от риба треска или едър хек
  • 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
  • 2 филии хляб "Бонус", класик
  • 2 с. л. зетин или олио
  • 1 голям домат, нарязан на тънки кръгчета
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус
  • за магданозен сос:
  • 1 връзка магданоз, нарязан на ситно
  • 3 с. л. орехови ядки
  • 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
  • 4 с. л. зехтин
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всички продукти за соса се пасират заедно, докато се получи еднородна смес.

  2. 2.

    Доматите се поръсват леко със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът на котлона и в него се слагат трохите. Посоляват се леко, разбъркват се 2-3 мин. и се слага чесънът. След още 1 мин. трохите се махат от огъня.

  3. 3.

    Фурната се загрява на 230°С. Филетата се посоляват и се поръсват с пипер и се слагат в намаслена тава. Всяко парче риба се намазва със соса, върху него се слагат 2-3 кръгчета домати, поръсват се трохите и се слага да се пече за 10 мин. Сервира се веднага.


Подходящи типове вина
Ян. 2004
Още подобни рецепти
Коментари