Печени пилешки бутчета с домати и маскарпоне
Съблазнителният вкус на това ястие се дължи най-вече на забележително добрата комбинация между маскарпоне, пармезан и домати, обогатена с пикантните нотки на горчицата. Определено си заслужава да се преборите с малко пипкавото отделяне на кожата.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 пилешки долни бутчета
- 500 г чери домати
- 150 г маскарпоне
- 1 ч. л. дижонска горчица
- 2 с. л. настъргано пармиджано
- 5 листенца розмарин, ситно нарязани
- 4 с. л. зехтин
-
морска сол
Начин на приготвяне
- 1.
Маскарпонето се разбърква с горчицата, пармезана, розмарина и малко сол и пипер на вкус.
- 2.
Бутчетата се освобождават от кожата, под нея се слага от плънката и отново се покрива с кожата. Слагат се в тавичка във фурна, загрята на 200° С, и се запичат 15 мин. В тавичката се добавят доматчетата, поръсват се със зехтина, морска сол и шарен пипер на вкус и всичко се пече още 25 мин.
- 3.
Бутчетата се сервират, гарнирани с печените доматчета.