Печени аспержи с кашу и портокалов сок
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Аспержите с кашу са венецът със сигурност могат да предизвикат онова особено въодушевление на апетита, постижимо от истински шедьовър. Виното и портокалът завършват пиршеството за сетивата по неповторим начин, който на човек само му остава да си спомня дълго, с усмивка.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 400 г аспержи
- 2 с. л. зехтин Екстра Върджин
- ½ ч. ч. кашу
- 2 с. л. бяло вино
- сок от 1 портокал
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Аспержите се почистват от вдървените части, леко се обелват в основата. Слагат във вряща подсолена вода за 5 мин. Отцеждат се добре.
- 2.
През това време се слагат да се загреят портокаловият сок и виното. Когато течността изври наполовина, с нея се заливат аспержите, добавят се ядките и се запичат за 10 мин.
Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари