Печена скумрия с боб
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Ако си спомняте с умиление за някогашното качество на рибните консерви "Закуска", тази рецепта със сигурност ще ви допадне, а и съвсем спокойно ще се превърне в едно от любимите ви ястия.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 филета от скумрия
- 1 консерва сварен боб
- 2 с. л. олио
- 1 стрък праз или 1 глава лук, нарязани на ситно
- 2 кисели краставички
- 1 ч. л. девесил
- 100 г домати от консерва
- 1 с. л. доматено пюре
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Рибата се посолява, поръсва се с пипер и се подрежда в тавичка с кожата надолу.
- 2.
В мазнината се слага празът, разбърква се около минута, добавят се бобът, краставичките, девесилът, доматите и доматеното пюре. Подправя се със сол на вкус.
- 3.
Бобената смес се изсипва върху рибните филета и всичко се запича за 20 мин. на 200˚ С.
Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари