Начало За нас Реклама Контакти

Печена сьомга със салца от киви

Снимка за Печена сьомга със салца от киви
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пресните плодове рядко са първият избор при приготвянето на риба, но е факт, че свежестта и сладостта им много добре подхождат на масленото и  морско усещане, което търсим в сьомгата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 котлети от сьомга
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. фино настъргана кора от лимон
  • 4 кивита, обелени и нарязани на кубчета
  • ½ манго, обелено и нарязано на кубчета
  • 3 резена грейпфрут или помело, обелени и разделени на малки парченца
  • 2 с. л. червен лук, ситно нарязан
  • 1 червена чушка, нарязана на малки кубчета
  • 1 зелена люта чушка, ситно нарязана
  • 2 щипки кимион
  • 1 с. л. пресен кориандър, ситно нарязан, по желание
  •  сол, лимонова кора и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Котлетите внимателно се обезкостяват. Подправят се със сол, пипер и лимонова кора. Завиват се на руло и се връзват с бял памучен конец, за да запазят формата си. Може да се фиксират и с шишчета. Слагат се в тавичка, намазват се със зехтин и се пекат около 10 мин. във фурна, загрята на 190° С.

  • 2.

    За салцата кивитата, мангото, грейпфрутът, чушките, кимионът, кориандърът и лукът се смесват и се подправят със сол, пипер и малко зехтин на вкус. Рибата се поднася със салцата.

Подходящи типове вина
Ноем. 2015
Още подобни рецепти
Коментари