Начало За нас Реклама Контакти

Печена риба в кора

Снимка за Печена риба в кора
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това ястие е изключително кулинарно постижение, достойно да присъства на кое да е пиршество за двама или повече от двама. Филето от сьомга в бутертесто е от онези рецепти, които удивляват с простота и бързина, но са изумително ефектни и празнични. Съчетанието от сметана, копър и лук придава на рибата мекота и заобленост, които щедро възнаграждават небцето и се допълват в съвършен синхрон с хрупкавата плътност на тестото.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 400 г цяло филе сьомга или треска
  • 2 с. л. нарязан на ситно зелен лук
  • 1 с. л. нарязан на ситно копър
  • 3 с. л. заквасена сметана
  • 400 г бутертесто
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибата се посолява, поръсва се черен пипер и се запича в леко намаслен тиган от всички страни.

  2. 2.

    Смесват се лукът, копърът и сметаната. Подправят се със сол и пипер.

  3. 3.

    Тестото се разточва и върху него се поставя рибата. Покрива се със сметановата смес и тестото се запечатва.

  4. 4.

    Пече се в загрята фурна на 220°С около 20 мин.

Вариации - Пригответе рецептата със задушено пилешко филе.

Подходящи типове вина
Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари