Печена риба с майонеза
![Снимка за Печена риба с майонеза](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/Pechena riba s majoneza_02.jpg)
Готвенето с майонеза изглежда странно в българските очи, но това нормален и много вкусен начин за приготвяне на риба в САЩ и, разбира се, във Франция. Все пак готовият сос не съдържа почти нищо друго освен яйца, растителна мазнина и при късмет лимонов сок - все продукти, които се разбират чудесно с морските твари.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 2 едри лаврака или скумрии
- 4 с. л. майонеза
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 4 с. л. бяло вино
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
- 1 с. л. зелен лук, нарязан на ситно
- 1 щипка чесън на прах или пресован пресен чесън
- 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 1 с. л. копър, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
Рибата се почиства и се филетира. Майонезата се смесва с MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука, виното, настърганата лимонова кора, лукът, чесънът, магданозът и копърът.
- 2.
Рибата се покрива добре със сместа и се загъва в хартия за печене.
- 3.
Слага се да се изпече в загрята до 190° С фурна за 15-20 мин. Поднася се с грах, задушен в масло.