Печена риба с къри
![Снимка за Печена риба с къри](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/12-Pe4ena riba s kartofeno pure i kuri_660x430.jpg)
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Нежното месо на белите риби, може да не е подходящо за печене на скара, но е идеално, когато излиза от фурната.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г картофено пюре
- 1 с. л. масло
- 200 мл заквасена сметана
- 1 връзка зелен лук
- 1 ч. л. къри
- 4 филета от бяла риба - треска, хек, пангасиус
- 2 с. л. галета
- 2 с. л. настърган кашкавал
- 1 с. л. нарязан магданоз
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Тавичка се намазва с масло и на дъното се разстила пюрето. Сметаната се смесва с лука, кърито, сол и пипер на вкус. Половината се намазва върху пюрето.
- 2.
Рибата леко се посолява, слага се върху пюрето и се залива с другата половина от сметановата смес.
- 3.
Галетата се смесва с кашкавала и магданоза и се поръсва върху рибата. Пече се във фурна, загрята на 200° С, около 25 мин.
Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари