Печена риба с домати и маслини
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Морската риба има чудното свойство да не изисква прекалено много продукти за приготвянето й – домати, маслини, една-две подправки са напълно достатъчни за вкусното блюдо.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 рибни филета – лаврак, костур, треска
- 200 г домати, нарязани на кубчета
- 100 г нарязани маслини каламата
- 2 стръка мащерка
-
1 с. л. балсамов оцет
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се доматите, маслините и мащерката.
- 2.
Филетата се поставят в тавичка, посоляват се и се поръсват с черен пипер на вкус, върху тях се слага по 1-2 лъжици от сместа, поръсват се със зехтин и се слагат в загрята фурна на 200˚ С за 10 - 15 мин.
- 3.
Отделените сокове от печенето се смесват с балсамовия оцет. С получения сос се залива изпечената риба и се поднася.
Подходящи типове вина
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари