Начало За нас Реклама Контакти

Печена маринована риба

Снимка за Печена маринована риба
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Една хубава прясна риба не изисква нито дълга обработка, нито прекалено много подправки. Но уханната и пикантна смес в тази рецепта разгръща вкуса и качествата на рибата по един забележителен начин.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 почистени лаврака или скумрии
  2. 1 с. л. настърган джинджифил
  3. 1 скилидка чесън, пресована
  4. 1 лайм или лимон
  5. 1 зелена люта чушка, ситно нарязана
     

Начин на приготвяне

  1. 1. .

    Смесват се джинджифилът, чесънът, сокът и фино настърганата кора на лайма, лютата чушка и 4-5 с. л. зехтин или олио.

  2. 2. .

    Рибите се измиват и се подсушават. Всяка се нарязва на 3-4 места с остър нож на 3-4 мм дълбочина. Рибите се посоляват от всички страни и се обтриват с ароматната пикантна смес. Оставят се да се мариноват за 30 мин. в хладилника.

  3. 3. .

    Изпичат се от двете страни на умерено загрят грил. Ако се използва грил-тиган, се запича за 1-2 мин. от двете страни и се допича във загрята фурна на 180° С за 15 - 20 мин. Рибите може да се изпекат и направо във фурната за 20 мин.


  4.  

Подходящи типове вина
Юни 2012
Още подобни рецепти
Коментари