Начало За нас Реклама Контакти

Печен лимонов карфиол

Снимка за Печен лимонов карфиол
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Къритата на прах вероятно са измислица на британците, живели в колониална Индия и прибрали се на хладния си остров. Благодарение на тях сега може да опитаме само след 30 минути тази рецепта с екзотичен аромат. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 глава карфиол, нарязана на розички
  2. 3 с. л. зехтин
  3. ½ ч. л. сол
  4. 1 с. л. лимонов сок
  5. 1 с. л. лимонова кора, настъргана
  6. 1 с. л. мадраско къри
  7. 4 скилидки чесън, необелени
  8. 1 зелена люта чушка, ситно нарязана
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се зехтинът, солта, лимоновият сок и кора, кърито, чесънът и лютата чушка.

  2. 2.

    Карфиолът се разбърква с ароматната смес и се слага в тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 200°С за 20 - 25 мин., докато се зачерви.


Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари