Печен лимонов карфиол
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Къритата на прах вероятно са измислица на британците, живели в колониална Индия и прибрали се на хладния си остров. Благодарение на тях сега може да опитаме само след 30 минути тази рецепта с екзотичен аромат.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 глава карфиол, нарязана на розички
- 3 с. л. зехтин
- ½ ч. л. сол
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 с. л. лимонова кора, настъргана
- 1 с. л. мадраско къри
- 4 скилидки чесън, необелени
-
1 зелена люта чушка, ситно нарязана
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се зехтинът, солта, лимоновият сок и кора, кърито, чесънът и лютата чушка.
- 2.
Карфиолът се разбърква с ароматната смес и се слага в тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 200°С за 20 - 25 мин., докато се зачерви.
Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари