Начало За нас Реклама Контакти

Печен лаврак с горчичен сос

Снимка за Печен лаврак с горчичен сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Лавракът има "любвеобилен" характер и се разбира добре с много вкусове. В тази рецепта експериментът е с люта и солена горчица, горчив тахан, сладък мед и кисели лимонов сок и оцет. Резултатът от 30-минутния опит е изцяло положителен и потвърждава първоначалната теза.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 2 лаврака х 400 г
  • 2 с. л. дижонска горчица
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. ябълков оцет
  • 1 ч. л. мед
  • 5 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. сусамов тахан
  • 1 с. л. копър, ситно нарязан
  • 1 лимон, нарязан на кръгчета
  • 1 с. л. пресен лук, ситно нарязан
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Рибите се почистват и се срязват на 4-5 места от двете страни.

  • 2.

    В купа с тел се разбиват горчицата, лимоновият сок, оцетът, таханът и медът. Постепенно се сипва зехтинът. Смесва се с копъра.

  • 3.

    Рибите се посоляват, поръсват се с пипер, във вътрешността им се слагат лимоновите парченца, намазва се по 1 с. л. лъжица от соса и се пекат за 15 мин. в предварително загрята на 200° С фурна.

  • 4.

    Сервират се с останалия сос, разбъркан с пресния лук.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари