Начало За нас Реклама Контакти

Патешко къри с ананас

Снимка за Патешко къри с ананас
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Много често, когато се готви патица, се получава нещо доста неприятно - птицата остава жилава и човек трябва да дъвче като за световно, за да може да си преглътне хапката. В Тайланд такава опасност обаче не съществува. Кулинарните вълшебници там приготвят всичко така, че направо се топи на езика. Следвайки нашата рецепта, и вие ще постигнете същите впечатляващи резултати. Ястието обаче впечатлява не само откъм консистенция, а и откъм вкус - едно ненадминато съчетание на люто и сладко, типично за изтънчените небцета на любителите на тайландската кухня.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г патешки гърди
  • 1 с.л. олио
  • 1 ½ с. л. паста червено къри*
  • 250 мл кокосово мляко*
  • 1 с. л. кафява захар
  • 1 клонче тай босилек или пюре от пресен босилек*
  • 100 г грах
  • 1 чили, нарязано на тънки кръгчета
  • 10 цели чери доматчета
  • 125 г ананас, нарязан на парченца
  • 1 портокал, нарязан на филенца
  • 1 с. л. тай рибен сос

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патешките гърди се нарязват на баклавички от страната на кожата, посоляват се и се слагат да се изпекат за 20 мин. на 200°С. Готовите филета се нарязват на ивици. Олиото се загрява в уок, прибавя се кърито и се бърка 1 мин. Прибавят се 4 с.л. от кокосовото мляко. Добавя се и останалото мляко, бърка се 1 мин. на слаб огън.

  2. 2.

    Прибавят се патешките гърди и се бърка 2 мин. Добавят се захарта, грахът, доматите, ананасът, чилито и босилекът. Разбърква се добре и щом закъкри се слага рибният сос. Слагат се филенцата от портокал.

  3. 3.

    Сервира се в чинии с гарнитура от сварен ориз басмати.

* Продукти на THAI heritage. Можете да ги намерите в добрите магазини за хранителни стоки.

Февр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари