Патешко бутче конфи с картофи соте
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Патешкото конфи е вкусно класическо ястие, което задължително трябва да се опита във Франция. Но докато стигнем дотам, нищо не пречи да си приготвим у дома своя версия по тази също класическа рецепта.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 патешки бутчета
- 1 кг патешка мас
- 1 кг картофи
- 4 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- морска сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Бутчетата престояват, добре поръсени с морска сол, 12 часа.
- 2.
Варят се на бавен огън в патешката мас 2-3 часа или докато кокалчетата се оголят.
- 3.
Оставят се 1-2 дни, за да стегне маста, а преди поднасяне се запичат до златиста коричка в силна фурна.
- 4.
Обелените и нарязани картофи се запържват в патешка мас, а малко преди да станат готови, им се добавят ситно нарязаните чесън и магданоз.
Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари