Патешка саздърма
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Приготвянето на пате е една от великите френски кулинанрни традиции. Тази рецепта може и да е малко трудоемка, но е от продукти с повече от поносима цена и е възхитително вкусна. Ако дългите готварски процедури не ви се нравят, опитайте тази rillette de canard в софийското бистро L`etranger.
СъставНеобходими продукти за 7 килограма
- 10 кг патешки шийки
- 4 кг патешка мас
- 100 г сол
- 50 г черен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Шийките се слагат да къкрят в маста около 10 часа.
- 2.
На ръка се изчиства месото от кокалчетата на шийките, подправя се със солта и пипера и още топло се слага в буркани. Докато месото изстива, маста изплува на повърхността и се стяга.
Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари