Начало За нас Реклама Контакти

Пате от фазан със сос от горски плодове

Снимка за Пате от фазан със сос от горски плодове
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изисканите ястия изискват специални поводи, така че ако ви предстои такъв, можете да се възползвате от рецептата за пастет, която ви предлагаме. В духа на френската кулинария в нея са съчетани плодови и месни вкусове, както и приятната лютивина на руколата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 парчета пате от фазан
  • 4 листа айсберг, рукола или зелена салата
  • 4 резена портокал
  • за соса:
  • 4 с. л. микс от горски плодове - малини, къпини,
     червени боровинки, пресни или замразени
  • 1 ч. л. захар
  • 2 с. л. червено вино
  • 1 щипка настъргана портокалова кора
  •   сол на вкус
  •   шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Горските плодове се слагат в малък тиган, заедно със захарта, виното, портокаловата кора, солта и пипера. Слага се на умерен огън и се разбърква, докато се посгъсти.

  2. 2.

    Патето от фазан се сервира върху легло от айсберг или рукола със соса от горски плодове и парче портокал.


Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари