Пате от фазан със сос от горски плодове
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Изисканите ястия изискват специални поводи, така че ако ви предстои такъв, можете да се възползвате от рецептата за пастет, която ви предлагаме. В духа на френската кулинария в нея са съчетани плодови и месни вкусове, както и приятната лютивина на руколата.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 парчета пате от фазан
- 4 листа айсберг, рукола или зелена салата
- 4 резена портокал
- за соса:
-
4 с. л. микс от горски плодове - малини, къпини,
червени боровинки, пресни или замразени - 1 ч. л. захар
- 2 с. л. червено вино
- 1 щипка настъргана портокалова кора
- сол на вкус
- шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Горските плодове се слагат в малък тиган, заедно със захарта, виното, портокаловата кора, солта и пипера. Слага се на умерен огън и се разбърква, докато се посгъсти.
- 2.
Патето от фазан се сервира върху легло от айсберг или рукола със соса от горски плодове и парче портокал.
Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари