Начало За нас Реклама Контакти

Пастет от моркови и слънчоглед

Снимка за Пастет от моркови и слънчоглед
20
Време за приготвяне: 20 мин. + 4 часа накисване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Създаването на оригинално постно предястие е голямо предизвикателство, за което интересното и вкусно съчетаване на продуктите е от решаващо значение.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 ч. ч. белени сурови слънчогледови семки
  • 200 г моркови, настъргани
  • 2 с. л. портокалов сок
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 1 с. л. джинджифил, настърган
  • 1 ч. л. настъргана лимоновова кора
  • 1 ч. л. настъргана портокалова кора
  • 1 ч. л. къри
  • 1 ч. л. черен и бял сусам
  •  морска сол на вкус
  • за поднасяне:
  • 1 краставица, нарязана на кръгчета или 1 тиквичка, нарязана на много тънки лентички
  • 1 морков, нарязан на тънки лентички
  •  зелена салата или айсберг 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Слънчогледовите семки се накисват за 3-4 часа на стайна температура. Отцеждат се и се смилат заедно с морковите, лимоновия и портокаловия сок, чесъна, джинджифила и кърито. Сместа се подправя със сол, мед, лимонов сок, цитрусовите кори и черен пипер на вкус. Може да се добави и щипка чили.

  • 2.

    Пастетът може да се поднесе върху резенчета краставица или да се намаже върху листа зелена салата, и да се поръси със сусам и кълнове. Може и да се навие на руло и да се нареже на резенчета. 


Подходящи типове вина
Ян. 2016
Още подобни рецепти
Коментари