Паста със сьомга
Ярки цветове, ярки вкусове, ярки аромати, изобщо тази скоростна паста ще има истински ярко присъствие на вашата маса. Заслужава си да опитате!
СъставНеобходими продукти за 4
- 600 г талятели, фетучини или спагети
- 4 с. л. зехтин
- 400 г филе от сьомга, сьомгова пъстърва, пангасиус, тилапия и др.
- 3 скилидки чесън
- 100 г спанак
- 1/2 зелена люта чушка, нарязана на ситно
- 2 печени чушки, нарязани на лентички
- 1 с. л. балсамов оцет
- 1 ч. л. лимонова кора
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Пастата се сварява според инструкциите на опаковката. Прецежда се.
- 2.
Рибата се посолява и се поръсва с пипер. Намазва се с 1 с. л. от зехтина и се пече от двете страни в загрят тиган. Ако парчето филе е цяло, се пече по около 3 мин. от всяка страна. Оставя се да поизстине и се накъсва на парченца.
- 3.
В останалия загрят зехтин се слагат чесънът и лютата чушка и се разбъркват много кратко. Добавят се спанакът и печените чушки. Разбъркват се около минута. Добавя се балсамовият оцет и лимоновата кора.
- 4.
Пастата се разбърква със сместа от чушки и спанак и се гарнира с рибата.
Препоръчани вина: совиньон блан или ризлинг