Начало За нас Реклама Контакти

Паста със сьомга

Снимка за Паста със сьомга
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ярки цветове, ярки вкусове, ярки аромати, изобщо тази скоростна паста ще има истински ярко присъствие на вашата маса. Заслужава си да опитате!

СъставНеобходими продукти за 4

  • 600 г талятели, фетучини или спагети
  • 4 с. л. зехтин
  • 400 г филе от сьомга, сьомгова пъстърва, пангасиус, тилапия и др.
  • 3 скилидки  чесън
  • 100 г спанак
  • 1/2 зелена люта чушка, нарязана на ситно
  • 2 печени чушки, нарязани на лентички
  • 1 с. л. балсамов оцет
  • 1 ч. л. лимонова кора
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пастата се сварява според инструкциите на опаковката. Прецежда се.

  2. 2.

    Рибата се посолява и се поръсва с пипер. Намазва се с 1 с. л. от зехтина и се пече от двете страни в загрят тиган. Ако парчето филе е цяло, се пече по около 3 мин. от всяка страна. Оставя се да поизстине и се накъсва на парченца.

  3. 3.

    В останалия загрят зехтин се слагат чесънът и лютата чушка и се разбъркват много кратко. Добавят се спанакът и печените чушки. Разбъркват се около минута. Добавя се балсамовият оцет и лимоновата кора.

  4. 4.

    Пастата се разбърква със сместа от чушки и спанак и се гарнира с рибата.

Препоръчани вина: совиньон блан или ризлинг

Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари