Панирано пилешко филе с коричка от орехи
Тази забележителна версия на панирано пилешко ще ви изненада с необичайния си, но изключително приятен вкус на ядки, мед и горчица, а леката гарнитура само ще усили удоволствието ви от това ястие.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки филета
- 1 с. л. мед
- 1 с. л. едрозърнеста горчица
- 3 с. л. брашно
- 2 белтъка, разбити на сняг
- 1 ч. ч. ситно счукани орехи
- 1 с. л. галета
- 2 с. л. олио
- 1 с. л. краве масло
- за гарниране:
- 2 ч. ч. замразен или консервиран зелен фасул
- 2 с. л. зехтин
- 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Горчицата и медът се смесват. Месото се посолява и се намазва с получената смес. Филетата се поръсват с брашното и се потапят в разбитите белтъци.
- 2.
Орехите се смесват с галетата и месото се овалва в тях.
- 3.
Олиото и маслото се загряват заедно и в тях се изпържват на умерен огън филетата по 5-6 мин. от всяка страна. Внимава се коричката да не покафенее. Ако температурата е по-висока и коричката се изпържи бързо, а месото е все още сурово, може да се сложи за няколко минути в загрята фурна.
- 4.
В загретия зехтин за гарнитурата се слага да се запържи за няколко минути зеленият лук. Прибавя се зеленият фасул и се разбърква. Подправя се със сол и пипер на вкус. След 2-3 мин. се добавят лимоновият сок и чесънът.
- 5.
Пилето се сервира с гарнитурата от зелен фасул.