Панирани пилешки гърди
Вариация на класическото пиле Cordon bleu, тази рецепта включва синьо сирене вместо грюер и царевично брашно вместо хлебни трохи. Освен това пилешкото полезно се пържи не повече от 2 минути, а останалата термична обработка става във фурната.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки гърди
- 4 резена шунка
- 4 резена синьо сирене или кашкавал
- 4 с. л. царевично брашно
- 1 разбито яйце
-
сол, пипер на вкус и олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Пилешките гърди се срязват наполовина така, че да се оформи джоб. Подправят се със сол и пипер на вкус.
- 2.
Жълтъкът и белтъкът на яйцето се разделят и се разбиват поотделно с по една щипка сол. Смесват се внимателно.
- 3.
Във всяко филе се поставят по един резен шунка и синьо сирене. Затварят се с клечки за зъби. Овалват се в брашното, в разбитото яйце и пак в брашното.
- 4.
Пържат се по минута от всяка страна в малко олио и се слагат да се допекат 10-15 мин. във фурна, загрята на 190° С. Преди сервиране клечките за зъби се изваждат.