Панирана целина с къри-картофи
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 глави целина
- 2 с. л. натурално нишесте
- 1 ч. л. лимонов сок
- 1 к. л. настъргана кора от лимон
- 1 к. л. олио за пържене
- 800 г картофи, нарязани на резени
- 2 с. л. къри
- 4 с. л. зехтин
- 4 с. л. пресен магданоз или копър
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Целината се обелва и се нарязва на кръгове с дебелина 1 см. В тенджера с вряща подсолена вода се слагат първо картофите, а върху тях - целината. След 3-4 мин. се изважда целината, а картофите се оставят за още 3-4 мин. заедно с прибавеното към тях къри.
- 2.
Нишестето се размива в 2-3 с.л. вода и кората от лимона, целината се подсушава, потапя се в нишестето и се пържи до златисто в сгорещеното олио.
- 3.
Картофите се прецеждат, слагат се в тавичка, поръсват се със зехтина и се запичат, докато порозовеят.
- 4.
Сервират се няколко парчета целина, картофи, пресни зеленчуци и лимон.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари