Начало За нас Реклама Контакти

Панирана целина с къри-картофи

Снимка за Панирана целина с къри-картофи
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Вкусът на панираната целина с лимон много прилича на панирана бяла риба. Така ще залъжете сетивата си, дори и по време на пости.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 глави целина
  • 2 с. л. натурално нишесте
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 1 к. л. настъргана кора от лимон
  • 1 к. л. олио за пържене
  • 800 г картофи, нарязани на резени
  • 2 с. л. къри
  • 4 с. л. зехтин
  • 4 с. л. пресен магданоз или копър
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Целината се обелва и се нарязва на кръгове с дебелина 1 см. В тенджера с вряща подсолена вода се слагат първо картофите, а върху тях - целината. След 3-4 мин. се изважда целината, а картофите се оставят за още 3-4 мин. заедно с прибавеното към тях къри.

  2. 2.

    Нишестето се размива в 2-3 с.л. вода и кората от лимона, целината се подсушава, потапя се в нишестето и се пържи до златисто в сгорещеното олио.

  3. 3.

    Картофите се прецеждат, слагат се в тавичка, поръсват се със зехтина и се запичат, докато порозовеят.

  4. 4.

    Сервират се няколко парчета целина, картофи, пресни зеленчуци и лимон.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари