Начало За нас Реклама Контакти

Палачинкова торта

Снимка за Палачинкова торта
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Многобройните съставки на тази ефектна палачинкова торта са умело подбрани от шеф-готвача на Меню Ивелина Иванова, така че между тях да няма нито една от животински произход.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • за тестото:
  • 1 с. л. смляно ленено семе
  • 2 с. л. вряща вода
  • 2 ч. ч. брашно
  • ½ ч. л. сол
  • 1 с. л. захар
  • 1 ч. ч. кокосово мляко
  • 500 мл газирана вода
  • 2 с. л. кокосово масло
  • за лешниковия крокан:
  • 100 г лешници и орехи, запечени
  • 1 ч. ч. захар
  • 3 с. л. вода
  • за крема от круши:
  • 3 ароматни круши, нарязани на малки кубчета
  • 2 ч. ч. бяло вино
  • ⅔ ч. ч. захар
  • 1 пръчка канела
  • 2 звездни анасона
  • 1 ч. л. агар-агар
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Лененото семе се залива с врящата вода и се оставя да постои 5 мин.

  • 2.

    Брашното се разбърква със захарта и солта. Добавят се кокосовото мляко, накиснатото ленено семе и газираната вода. Разбърква се добре.

  • 3.

    Изпичат се 9-10 тънки палачинки в намазан с кокосово масло тиган.

  • 4.

    Захарта и водата за крокана се слагат да заврат, без да се разбъркват, и се стопяват на карамел. Щом започне карамелизирането, сместа може да се разбърка, докато добие наситенооранжев цвят. Сипват се лешниците, разбъркват се да се покрият с карамела и сместа се изсипва на тънък слой върху хартия за печене да се охлади. Щом изстине, се счуква на крокан.

  • 5.

    Виното се слага да заври със захарта, канелата и анасона. Щом поври 5 мин., се добавят крушите и се оставят да къкрят 5 мин. Агар-агарът се разбърква с 3 с. л. студена вода и се прибавя към врящите круши. Оставя се на тих огън при непрекъснато разбъркване около минута. Леко се охлажда.

  • 6.

    В подходяща чиния се редят палачинките, като се редуват с крема и крокана. Завършва се с крокан.
     


Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари