Начало За нас Реклама Контакти

Пай с пушена сьомга

Снимка за Пай с пушена сьомга
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Солените пайове са винаги добре дошли на масата, независимо дали в делник или празник. А пък тези с океански вкусове и аромати и от обикновената вечря ще направят малко кулинарно тържество.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 7 кори за баница
  2. 2 с. л. стопено масло
  3. 400 г крем-сирене или фина извара
  4. 200 г заквасена сметана
  5. 2 яйца
  6. 2 с. л. копър, ситно нарязан
  7. 100 г пушена сьомта, нарязана на резени
  8. 1 ч. ч. размразени сварени коктейлни скариди
  9. 1 ч. л. кора от лимон, фино настъргана
  10. 2 с. л. лимонов сок
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За пълнежа крем-сиренето се разбърква със сметаната, яйцата, копъра, сокът и кората от лимон и малко сол. Добавят се отцедените скариди и нарязаната сьомга.

  2. 2.

    Всяка от корите за баница се намазва с четка със стопено масло. Подреждат се на дъното на кръгла тава една върху друга, като ъглите им се разминават и краищата се оставят да висят навън.

  3. 3.

    Пълнежът се сипва в корите и краищата се завиват навътре, така че да се получи красив борд.

  4. 4.

    Паят се слага да се пече в загрята фурна на 160˚ С за 20 - 30 мин., или докато се зачерви леко.

  5. 5.

    Поднася се охладен или леко топъл, нарязан и с резени лимон.

  6. 6.

    Предястието може да се направи и в минивариант в малки топлоустойчиви купички.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари