Начало За нас Реклама Контакти

Пай с пачи крак

Снимка за Пай с пачи крак
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пачият крак е изключително вкусна гъба, която заради ясния си аромат на кайсии перфектно хармонира със сиренето и сметаната в тази фина рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4-5 порции

  1. 400 г гъби пачи крак
  2. 1 голяма глава червен лук, нарязан на полумесеци
  3. 1 с. л. зехтин
  4. 2 с. л. масло
  5. 1 с. л. мащерка, ситно нарязана
  6. ½ ч. л. смлян шарен пипер
  7. 1 щипка индийско орехче
  8. 2 яйца
  9. 200 г заквасена сметана
  10. 200 г настърган грюер или кашкавал
  11. 500 г бутертесто

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретите зехтин и масло се слагат нарязаните гъби и лук, докато леко се зачервят. Добавят се мащерката, пиперът и индийското орехче. Леко се охлаждат.

  2. 2.

    Разбиват се яйцата със сметаната и грюера.

  3. 3.

    С бутертестото се покриват дъното и стените на тавичка. Слага се да се запече за 15 мин. на 220˚ С. Изважда се и бухналото тесто се притиска с помощта на кухненска ръкавица. Сипва се яйчната смес и отгоре се разпределя гъбената смес. Пече се 20 мин. на 200˚ С.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари