Пай с пачи крак
Пачият крак е изключително вкусна гъба, която заради ясния си аромат на кайсии перфектно хармонира със сиренето и сметаната в тази фина рецепта.
СъставНеобходими продукти за 4-5 порции
- 400 г гъби пачи крак
- 1 голяма глава червен лук, нарязан на полумесеци
- 1 с. л. зехтин
- 2 с. л. масло
- 1 с. л. мащерка, ситно нарязана
- ½ ч. л. смлян шарен пипер
- 1 щипка индийско орехче
- 2 яйца
- 200 г заквасена сметана
- 200 г настърган грюер или кашкавал
- 500 г бутертесто
Начин на приготвяне
- 1.
В загретите зехтин и масло се слагат нарязаните гъби и лук, докато леко се зачервят. Добавят се мащерката, пиперът и индийското орехче. Леко се охлаждат.
- 2.
Разбиват се яйцата със сметаната и грюера.
- 3.
С бутертестото се покриват дъното и стените на тавичка. Слага се да се запече за 15 мин. на 220˚ С. Изважда се и бухналото тесто се притиска с помощта на кухненска ръкавица. Сипва се яйчната смес и отгоре се разпределя гъбената смес. Пече се 20 мин. на 200˚ С.