Начало За нас Реклама Контакти

Охлюв от сьомга с орехи и зелен фасул

Снимка за Охлюв от сьомга с орехи и зелен фасул
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Зеленият фасул е изключително подходяща гарнитура за риба заради своя свеж растителен вкус, който много добре поддържа основния морски аромат на ястието.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 котлета сьомга
  2. 1 ч. л. балсамов оцет
  3. 2 с. л. зехтин
  4. 4 с. л. крем-сирене
  5. 1 ч. л. копър, ситно нарязан
  6. 4 с. л. орехи, нарязани
  7. за гарниране:
  8. 400 г пресен или замразен зелен фасул
  9. 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  10. 2 с. л. зехтин
  11.  сол, пипер, лимонов сок и настъргана лимонова кора на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Котлетите се обезкостяват внимателно, завиват се на спирала и се завързват с бял памучен конец, за да не загубят формата си.

  2. 2.

    Смесват се оцетът, зехтинът, солта и пиперът. С получената смес се обтриват котлетите.

  3. 3.

    Крем-сиренето се смесва с копъра и орехите.

  4. 4.

    Фасулът за гарнитурата се пуска в 1 л вряща подсолена вода за 7 - 10 мин. или докато стане крехък. Отцежда се и се слага в ледена вода, за да не потъмнее.

  5. 5.

    Рибата се слага в добре загрят тиган с незалепващо покритие, за да се зачерви от двете страни за 3-4 мин.

  6. 6.

    Котлетите се прехвърлят в тавичка и се намазват с крем-сиренето. Запичат се 10 мин. във фурна, загрята на 200˚С.

  7. 7.

    За гарнитурата зехтинът се загрява, слага се чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, но без да се зачервява. Слага се фасулът и се разбърква 3-4 мин. Подправя се с лимонов сок и лимонова кора на вкус.
     

В котлетите от сьомга има малко на брой тънки костици, които трябва да се махнат. Те са разположени вертикално и лесно се напипват с ръка. Изваждат се или с голяма здрава пинсета, или с онези миниатюрни клещи, които са част от по-големите швейцарски ножчета. Ако решите да махнете и кожата, за тази цел ви трябва много остър нож.

Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари