Огретен от целина и пушена риба
80
Време за приготвяне: 80 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Огретените, и добре че е така, не са привилегия само на картофите. Ароматната целина, особено, ако е допълнена от апетитна пушена риба, е чудесен основен продукт в тази интересна и ефектна рецепта.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 голяма глава целина, около 800 г
- 2 с. л. лимонов сок
- 250 г пушена риба, нарязана на тънки ивици - пъстърва, херинга, сьомга, паламуд
- 1 глава червен лук, нарязана на тънки кръгчета
- 2 с. л. копър, нарязан на ситно
- 300 мл сметана
- шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Целината се обелва и се нарязва на кръгчета с дебелина 0,5 см. Вари се 5 мин. в 1 л вряща подсолена вода, в която е добавен лимоновият сок. Отцежда се и се подсушава.
- 2.
В тавичка се подрежда един ред от целината, отгоре се слагат пушената риба, лукът и копърът. Покрива се със сметаната. Всичко се запича за около 20 мин. във фурна, загрята на 180°С.
Подходящи типове вина
Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари