Начало За нас Реклама Контакти

Норвежка сьомга в уок

Снимка за Норвежка сьомга в уок
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сочното месо на сьомгата е много подходящо за готвене в уок, защото се приготвя бързо и си подхожда с най-разнообразни зеленчуци.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 - 600 г филе от сьомга без кожа и кости
  • 2 с. л. олио за пържене
  • 2 моркова, нарязани на тънки ленти
  • 1 глава лук, нарязана на тънки филийки
  • 1 червена чушка, тънко нарязана
  • 1 броколи, нарязано на малки розички
  • 1 малък карфиол, нарязан на малки розички
  • 4 с. л. сладък чили сос 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Сьомгата се нарязва на дълги ленти с дебелина около 1 см.

  • 2.

    Олиото се загрява в уок или в тиган за пържене. Когато се сгорещи, се добавят зеленчуците. Запържват се около 2 мин., докато леко омекнат, като се разбъркват непрекъснато. Добавя се сосът и продължава да се готви на силен огън, като се разбърква.

  • 3.

    Сьомгата се слага върху зеленчуците, затворя се с капак и се оставя да се задуши 2 мин.

  • 4.

    Уокът се сервира с гарнитура от ориз или спагети на масата за хранене, маха се капакът и ястието е готово за консумиране.

  • 5.

    Според сезона и предпочитанията може да се използват други зеленчуци, да се добавят пресни подправки, а чили сосът може да се замени със соев сос. 

Подходящи типове вина
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари