Начало За нас Реклама Контакти

Немска великденска супа

Снимка за Немска великденска супа
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази супа, традиционна за Страстната седмица в Германия в автентичния си вариант се приготвя от 7 треви. Освен спанака и магданоза, пролетната гозба включва листа от глухарче, киселец, див лук, естрагон и див керевиз. Последното растение е сравнително далечен роднина на целината и другото му българско име е оплитащото езика словосъчетание балдаранолистен азмацук.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 2 кубчета MAGGI® Пилешки бульон
  • ½ ч. ч. сметана
  • 1 връзка магданоз, нарязана на ситно
  • 200 г спанак, нарязан на ситно
  • 100 г шунка, нарязана на малки кубчета
  • 2 сварени яйца, нарязани на кубчета
  •  масло и препечен хляб за сервиране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се сгорещява и в него се слага брашното. Бърка се около минута и се наливат млякото, сметаната и 500 мл вряща вода. Разбърква се добре, за да не стане на бучки. Щом заври, се натрошават кубчетата MAGGI® Пилешки бульон. Оставя се да поври 2-3 мин.

  2. 2.

    Слагат се магданозът и спанакът и се оставя да покъкри още 3-4 мин., а после се пасира.

  3. 3.

    Готовата супа се сервира, поръсена с шунката и яйцата, заедно с препечени хлебчета и масло, изрязано във великденски форми.


Галерия
Подходящи типове вина
Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари