Немска великденска супа
Тази супа, традиционна за Страстната седмица в Германия в автентичния си вариант се приготвя от 7 треви. Освен спанака и магданоза, пролетната гозба включва листа от глухарче, киселец, див лук, естрагон и див керевиз. Последното растение е сравнително далечен роднина на целината и другото му българско име е оплитащото езика словосъчетание балдаранолистен азмацук.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. масло
- 2 с. л. брашно
- 500 мл прясно мляко
- 2 кубчета MAGGI® Пилешки бульон
- ½ ч. ч. сметана
- 1 връзка магданоз, нарязана на ситно
- 200 г спанак, нарязан на ситно
- 100 г шунка, нарязана на малки кубчета
- 2 сварени яйца, нарязани на кубчета
- масло и препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се сгорещява и в него се слага брашното. Бърка се около минута и се наливат млякото, сметаната и 500 мл вряща вода. Разбърква се добре, за да не стане на бучки. Щом заври, се натрошават кубчетата MAGGI® Пилешки бульон. Оставя се да поври 2-3 мин.
- 2.
Слагат се магданозът и спанакът и се оставя да покъкри още 3-4 мин., а после се пасира.
- 3.
Готовата супа се сервира, поръсена с шунката и яйцата, заедно с препечени хлебчета и масло, изрязано във великденски форми.