Мутабал
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Подобното едновременно на баба гануш и на хумус предястие се приготвя с малко продукти и доста бързо. Тази рецепта за мутабал е на ливанката Фатима Хаджи от софийския ресторант Финикия. Рецептата е част от проекта Многообразието е вкусно.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 големи парладжана
- 3 с. л. сусамов тахан
- лимонов сок на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Патладжаните се изпичат във фурната и се обелват. Когато изстинат, се правят на пюре с блендер с тахана, лимонови сок и сол.
- 2.
Предястието може да се сервира, поръсено със зърна от нар, червен пипер и магданоз.
Галерия
Подходящи типове вина
Март 2016
Още подобни рецепти
Коментари