Мусака с риба тон
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Мусаките с простото си и подходящо за най-различни продукти приготвяне лесно предизвикват въображението на готвачите. Например в тази рецепта Ивелина Иванова неочаквано използва риба тон.
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- 1 кг картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 2 моркова, нарязани на кубчета
- 4 с. л. зехтин
- 2 връзки пресен лук, ситно нарязан
- 400 г обелени домати, нарязани на кубчета
- 1 с. л. доматено пюре
- 400 г риба тон от консерва
- 1 връзка копър, ситно нарязан
- сол и пипер на вкус
- за заливката:
- 4 яйца
- 200 г заквасена сметана или кисело мляко
- 200 г настърган кашкавал
-
1 ч. л. Средиземноморска шарена сол
Начин на приготвяне
- 1. .
Картофите и морковите се пускат за 7 мин. във вряща подсолена вода.
- 2. .
Загрява се зехтинът и в него се сипва лукът. Разбърква се на умерен
- 3. .
Добавят отцедената риба и копърът.
- 4.
През това време се разбиват яйцата със заквасената сметана, кашкавала и шарената сол. Мусаката се залива и се запича още 10 - 15 мин., докато се зачерви. Охлажда се леко и се сервира.
Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари