Мусака с риба и целина
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
За да е вкусно едно ястие, невинаги е нужно да се съчетават многобройни продукти. В тази лесна и ароматна рецепта основните вкусови акценти са само два - целина и пушена риба. И те са напълно достатъчни!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 голяма глава целина
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 100 г пушена риба – сьомга, пъстърва, паламуд, скумрия
- 2 яйца
- 200 мл сметана
- сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Целината се нарязва на кубчета и се слага за 6 мин. във вряща подсолена вода заедно с праза. Отцежда се.
- 2.
Целината и празът се разбъркват с накъсаната на парченца риба. Слагат се в топлоустойчив съд за печене.
- 3.
Яйцата се разбиват със сметаната и щипка сол и със сместа се заливат зеленчуците. Запича се за 30 мин. на 200° С или докато се зачерви.
Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари