Начало За нас Реклама Контакти

Мусака с целина

Снимка за Мусака с целина
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Една малко по-различна мусака - оригинална, вкусна и полезна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 глави целина
  • 5 глави лук, нарязан на кръгчета
  • 4 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 3 с. л. олио
  • 500 г пресни или консервирани домати, обелени и нарязани на ситно
  • 1 връзка магданоз, нарязан на ситно
  • 1 лимон
  • 1 ч. л. майоран
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Целината се обелва и се нарязва на кръгчета с дебелина 1 см. Подварява се за 2-3 мин. във вряща подсолена вода и се нарежда на дъното на огнеупорен съд за печене.

  2. 2.

    В олиото се задушават лукът и чесънът, като омекнат се добавят доматите, майоранът, магданозът, сол и пипер на вкус. Сместа се изсипва върху целината.

  3. 3.

    Лимонът се обелва, нарязва се на кръгчета и се нарежда върху доматената смес. Ястието се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина. Може да се сервира топло или студено.


Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари