Мус от риба тон
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- 3 ч.л. желатин
- 1 кубче MAGGI Пилешки бульон
- 2 консерви риба тон в масло, отцедени
- 3 зрели домати, обелени и нарязани на малки кубчета
- 6 твърдосварени яйца, нарязани на кубчета
- 300 мл сметана за готвене, разбита
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 ч. л. соев сос
- 1 с. л. пресен лук, нарязан на ситно
- 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Слага се да заври 500 мл вода, натрошава се вътре MAGGI Пилешки бульон и се прибавя накиснатият в 50 мл вода желатин. Оставя се да изстине. Намазнява се леко форма с обем около 1,2 л, или 8 малки индивидуални купички за мус.
- 2.
В голяма купа се смесват рибата, доматите, яйцата. Прибавят се охладеният бульон, лимоновият сок и останалите продукти. Всичко се разбърква добре, доовкусява се, ако има нужда.
- 3.
Внимателно се разбърква разбитата сметана.
- 4.
Сместа се изсипва във формата. Оставя се за 12 часа в хладилника да се стегне, обръща се и се украсява със зеленчуци, сервира се с препечена филийка като предястие.