Начало За нас Реклама Контакти

Мус от риба тон

Снимка за Мус от риба тон
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 3 ч.л. желатин
  • 1 кубче MAGGI Пилешки бульон
  • 2 консерви риба тон в масло, отцедени
  • 3 зрели домати, обелени и нарязани на малки кубчета
  • 6 твърдосварени яйца, нарязани на кубчета
  • 300 мл сметана за готвене, разбита
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. соев сос
  • 1 с. л. пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Слага се да заври 500 мл вода, натрошава се вътре MAGGI Пилешки бульон и се прибавя накиснатият в 50 мл вода желатин. Оставя се да изстине. Намазнява се леко форма с обем около 1,2 л, или 8 малки индивидуални купички за мус.

  2. 2.

    В голяма купа се смесват рибата, доматите, яйцата. Прибавят се охладеният бульон, лимоновият сок и останалите продукти. Всичко се разбърква добре, доовкусява се, ако има нужда.

  3. 3.

    Внимателно се разбърква разбитата сметана.

  4. 4.

    Сместа се изсипва във формата. Оставя се за 12 часа в хладилника да се стегне, обръща се и се украсява със зеленчуци, сервира се с препечена филийка като предястие.


Галерия
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари