Начало За нас Реклама Контакти

Морски рибки по испански

Снимка за Морски рибки по испански
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В Испания тази рецепта обичайно я приготвят с хамсия, но тамошните са по-едри от черноморския подвид, затова ви предлагаме вариант с подценявания у нас меджид.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 20 меджида (бакаляро), едри хамсии или дребни сафрида, почистени
  2. 3 скилидки чесън, нарязани на фини кръгчета
  3. 1 люта зелена чушка, ситно нарязана
  4. 1 лимон
  5. 1 връзка магданоз
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Във фурната се слага да се загрее постепенно глинена тавичка или гювеч, докато достигне до 200° С.

  2. 2.

    В тиган се загряват 2 с. л. зехтин и се добавят чесънът и чушките, разбъркват се кратко, докато станат ароматни, без да се зачервяват. Добавят се рибките, разбъркват се, посоляват се и се сипват в загретия глинен съд. Запичат се 5 мин.

  3. 3.

    Сервират се в чиния, покрита с тънки резенчета лимон, поръсват се с магданоз и лимонов сок или качествен оцет.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2013
Още подобни рецепти
Коментари