Начало За нас Реклама Контакти

Млечна рибена супа със спанак и вкусни крутони

Снимка за Млечна рибена супа със спанак и вкусни крутони
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна

Свежа и зареждаща сезонна супа, в която рибата е идеално съчетана със спанак и картофи, ароматно допълнени с чесън и пресен лук. Не забравяйте и крутоните, които завършват вкусовата картина по неповторим начин.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 4 ч. ч. прясно мляко
  • 600 г филе от треска, без кости
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязан на ивици
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 500 г картофи, нарязани на кубчета
  • 200 г спанак, едро нарязан
  • 2 с. л. нарязан пресен лук
  •  сол на вкус
  •  пипер на вкус
  • за крутоните:
  • 4 с. л. зехтин
  • 6 филии пълнозърнест хляб, нарязан на кубчета, без кората
  • 1 ч. л. риган или сушен магданоз
  • 1 щипка чесън на прах
  • за украса:
  •  по-дребни зелени маслини без костилки
  •  сирене на пластове за сандвичи
  •  зелена салата
  •  клечки за зъби

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Млякото се слага да заври, посолява се. Слага се рибата, огънят се намалява и след 3 мин. се маха от огъня. Оставя се да престои в млякото още 5 мин., изважда се и се накъсва на парченца.

  2. 2.

    В тиган се слага зехтинът и в него се слагат да се задушат лукът и чесънът. Прибавят се картофите, заливат се с млякото и се оставят да къкрят около 10 мин., докато омекнат.

  3. 3.

    През това време се правят крутоните, като кубчетата хляб се слагат в загретия зехтин. Прибавят се чесънът и риганът, разбъркват се, докато се зачервят, и се изсипват върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

  4. 4.

    Когато картофите се сварят, се прибавят рибата и спанакът. След 2 мин. супата е готова. Поръсва се с нарязания пресен лук и се сервира веднага.

  5. 5.

    Украсата се приготвя, като 2-3 пласта сирене се сгъва по диагонал, за да се оформят крилата. Две малки листа от зелената салата са за опашка, а от 3 маслини, нанизани на клечка за зъби, се оформят шията и главата на птицата. За клюн се използва парченце червена чушка.


Март 2008
Още подобни рецепти
Коментари