Месен пай от Тунис
Поемете на кулинарно пътешествие с това предложение от Северна Африка. То се приготвя с крехко пилешко месо, яйца, лук и чушки, допълнени с картофено пюре и аромат на сушени домати и каперси.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г пилешко месо, ситно скълцано
- 2 с. л. олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 опаковка MAGGI® Картофено пюре с мляко
- 2 твърдо сварени яйца, ситно скълцани
- 2 печени червени чушки, нарязани на парченца
- 1 с. л. каперси
- 2 с. л. нарязани сушени домати
- 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле
- ½ ч. л. чесън на прах
- 2 яйца
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Олиото се загрява и в него се слагат лукът и месото. Разбъркват се, докато се зачервят. Прибавя се 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле. Отстраняват се от огъня.
- 2.
MAGGI® Картофено пюре с мляко се приготвя според указанията на опаковката. Готовото пюре се смесва с лука и месото. Прибавят се сварените яйца, чушките, каперсите, сушените домати, магданозът и чесънът.
- 3.
Яйцата леко се разбиват и се слагат в сместа. Пече се в намаслена тавичка около 30 мин. на 190°С. Сервира се с прясна салата.