Начало За нас Реклама Контакти

Месен пай от Тунис

Снимка за Месен пай от Тунис
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Поемете на кулинарно пътешествие с това предложение от Северна Африка. То се приготвя с крехко пилешко месо, яйца, лук и чушки, допълнени с картофено пюре и аромат на сушени домати и каперси.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г пилешко месо, ситно скълцано
  • 2 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 опаковка MAGGI® Картофено пюре с мляко
  • 2  твърдо сварени яйца, ситно скълцани
  • 2 печени червени чушки, нарязани на парченца
  • 1 с. л. каперси
  • 2 с. л. нарязани сушени домати
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле
  • ½ ч. л. чесън на прах
  • 2 яйца
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се загрява и в него се слагат лукът и месото. Разбъркват се, докато се зачервят. Прибавя се 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле. Отстраняват се от огъня.

  2. 2.

    MAGGI® Картофено пюре с мляко се приготвя според указанията на опаковката. Готовото пюре се смесва с лука и месото. Прибавят се сварените яйца, чушките, каперсите, сушените домати, магданозът и чесънът.

  3. 3.

    Яйцата леко се разбиват и се слагат в сместа. Пече се в намаслена тавичка около 30 мин. на 190°С. Сервира се с прясна салата.


Галерия
Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари