Начало За нас Реклама Контакти

Медени пържени яйца

Снимка за Медени пържени яйца
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Тази салата може би е възможно най-хрупкавата, като се имат предвид запърженият бекон, златистата коричка на яйцата и, разбира се, салатата и краствицата, които имат за цел да балансират леко смущаващото изобилие на животински продукти.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 6 твърдо сварени яйца
  • 1 с. л. брашно
  • 200 мл олио за пържене
  • 100 г бекон, нарязан на ивички
  • 3 глави лук, тънко нарязани
  • 6 скилидки чесън, нарязани на тънко
  • 1  червена чили чушчица, тънко нарязана
  • 1  зелена салата
  • 1 краставица, нарязани на лентички
  • за соса:
  • 1 с. л. мед
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 ч. л.  горчица
  • 1 ч. л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Загрява се 1 с. л. от олиото и в него се слага беконът, докато се зачерви. Изважда се да се отцеди върху кухненска хартия и в същата мазнина се слагат лукът, чесънът и чилито. Когато станат хрупкави, се изваждат върху кухненска хартия.

  2. 2.

    Яйцата се овалват в брашното и се изпържват на маслена баня за 3-5 мин., докато се позлатят.

  3. 3.

    Приготвя се сосът като в тиган се смесват медът, соевият сос, горчицата и лимоновият сок. Слага се на котлона да се посгъсти.

  4. 4.

    Салатата се накъсва на едри парчета, отгоре се слагат разрязаните на четвъртинки яйца, краставицата, хрупкавият лук, чесън и чили и всичко се полива със соса.


Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари