Начало За нас Реклама Контакти

Медени пилешки дробчета

Снимка за Медени пилешки дробчета
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Макар да не са по вкуса на всеки, пилешките дробчета все пак имат немалко верни привърженици, които се надяваме да зарадваме с това предложение. В него те се изявяват в комбинация с лук, вино и ароматен мед и се приготвят по изключително лесна технология.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г пилешки дробчета
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 с. л. винен оцет
  • 4 с. л. MAGGI® Унисос
  • 1 с. л. мед
  • 100 мл вермут или бяло вино
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Дробчетата се измиват много добре и се почистват, като се внимава да се запазят максимално в цялостен вид.

  2. 2.

    Пържат се на силен огън, като се разделят на две части и всяка порция се пържи в 1 с. л. от зехтина за 3-4 мин. Изпържените дробчета се съхраняват в покрит съд.

  3. 3.

    В останалата 1 с. л. от мазнината се слага да се запържи лукът. Щом омекне, към него се добавят оцетът, медът, виното и MAGGI® Унисос. Когато сосът се сгъсти, дробчетата се връщат в тигана, разбъркват се много леко, поръсват се с черен пипер и се поднасят.


Галерия
Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари