Медени пилешки дробчета
Макар да не са по вкуса на всеки, пилешките дробчета все пак имат немалко верни привърженици, които се надяваме да зарадваме с това предложение. В него те се изявяват в комбинация с лук, вино и ароматен мед и се приготвят по изключително лесна технология.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г пилешки дробчета
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 3 с. л. зехтин
- 1 с. л. винен оцет
- 4 с. л. MAGGI® Унисос
- 1 с. л. мед
- 100 мл вермут или бяло вино
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Дробчетата се измиват много добре и се почистват, като се внимава да се запазят максимално в цялостен вид.
- 2.
Пържат се на силен огън, като се разделят на две части и всяка порция се пържи в 1 с. л. от зехтина за 3-4 мин. Изпържените дробчета се съхраняват в покрит съд.
- 3.
В останалата 1 с. л. от мазнината се слага да се запържи лукът. Щом омекне, към него се добавят оцетът, медът, виното и MAGGI® Унисос. Когато сосът се сгъсти, дробчетата се връщат в тигана, разбъркват се много леко, поръсват се с черен пипер и се поднасят.