Мармалад от кайсии и банани
СъставНеобходими продукти за 3 бурканчета от 400 мл
- 500 г кайсии
- 500 г банани
- 500 г захар
- 1 пакетче Лимонена киселина Dr. Oetker
- 1 пакетче Гелфикс Екстра 2:1 Dr. Oetker
Начин на приготвяне
- 1.
Измийте кайсиите, махнете костилките, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 500 г. Обелете бананите, нарежете ги на дребни парченца и отмерете 500 г.
- 2.
Смесете плодовете и лимонената киселина Dr. Oetker в подходящ за варене съд.
- 3.
Разбъркайте 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 Dr. Oetker и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври 3 – 5 минути при непрекъснато бъркане.
- 4.
По желание може да отстраните пяната. Свалете мармалада от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.
- .
Още предложения и съвети на www.oetker.bg
Идея: Заменете 100 г от кайсиите със 100 мл ликьор от кайсии.