Мариновани тиквички за зимата
Последните тиквички вече едреят в градините и чакат да съхраните хрупкавата им текстура и специфичния им деликатен вкус в тази чудесна за зимата туршия.
СъставНеобходими продукти за за 1 буркан от 4 литра
- 3 - 5 тиквички
- 1 пакетче Пикант фикс сладко-кисела
- 1,75 л вода
- 300 мл оцет (задължително 6% или 9%)
- 150 г захар
-
стрък копър
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквичките се измиват, обелват се и се срязат надлъжно на две. Подреждат се в четирилитров буркан.
- 2.
Съдържанието на пакетчето Пикант фикс се смесва с водата, оцета и захарта. Така получената марината се слага на огъня и се оставя да ври за 3 - 5 мин., като се бърка непрекъснато. След като сместа заври, може да се добaвят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите.
- 3.
Подготвените зеленчуци се заливат с горещата марината, бурканът се разклаща добре и се долива марината, ако е необходимо. Добавя се стрък копър. Бурканът се затваря веднага.
- Още предложения и съвети на www.oetker.bg