Мариновани печени свински ребърца
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Това е едно от националните блюда на САЩ, много вкусно и лесно за приготвяне. Най-добре се получава, когато е печено на дървени въглища, но и на електрическата скара е не по-малко апетитно.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 с. л. мед
- 4 с. л. доматено пюре
- 1 с. л. соев сос
- 4 пресовани скилидки чесън
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. черен пипер
- 2 кг свински ребра, нарязани на порции по две
- 2 с. л. олио
Начин на приготвяне
- 1.
Медът се разтопява на слаб огън, отстранява се от котлона и към него се прибавят доматеното пюре и соевият сос, чесънът, солта и пиперът.
- 2.
Ребрата се намазват със соса и се завиват в алуминиево фолио. Слагат се в хладилника да се мариноват за най-малко 1 час.
- 3.
Ребрата се пекат около 30-40 мин. на грил, върху който е постлано алуминиево фолио, намазано с олио.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари