Начало За нас Реклама Контакти

Мариновани печени свински ребърца

Снимка за Мариновани печени свински ребърца
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това е едно от националните блюда на САЩ, много вкусно и лесно за приготвяне. Най-добре се получава, когато е печено на дървени въглища, но и на електрическата скара е не по-малко апетитно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 с. л. мед
  • 4 с. л. доматено пюре
  • 1 с. л. соев сос
  • 4 пресовани скилидки чесън
  • ½ ч. л. сол
  • ½ ч. л. черен пипер
  • 2 кг свински ребра, нарязани на порции по две
  • 2 с. л. олио

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Медът се разтопява на слаб огън, отстранява се от котлона и към него се прибавят доматеното пюре и соевият сос, чесънът, солта и пиперът.

  2. 2.

    Ребрата се намазват със соса и се завиват в алуминиево фолио. Слагат се в хладилника да се мариноват за най-малко 1 час.

  3. 3.

    Ребрата се пекат около 30-40 мин. на грил, върху който е постлано алуминиево фолио, намазано с олио.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари