Мариновани маслини
Маслините са много вкусни и без каквато и да е кулинарна обработка, но заложеният в списанието ни стремеж към разнообразие не може да пренебрегне чудесното им свойство да се комбинират с разнообразни подправки. Затова нашият шеф готвач Ивелина Иванова реши да ги маринова преди да ви предложи да поднесете на гостите си този средиземноморски гастро-символ.
СъставНеобходими продукти за 10
- 125 г зелени маслини
- 125 г черни маслини
- 2 с. л. зехтин
- 1 с. л. оцет от шери или сок от лимон
- 1 с. л. нарязан пресен магданоз
- 1 ч. л. нарязан пресен розмарин
- ½ ч. л. семена от копър
- ½ ч. л. зрънца шарен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Семената от копър се счукват. Към тях се прибавят магданозът, пиперът, розмаринът, чесънът, оцетът и зехтинът.
- 2.
Маслините се объркват с маринатата и се оставят да престоят в хладилника, плътно затворени в буркан поне 7 дни. Така могат да се съхранят до 3 месеца.
Идея: добавете в маринатата резени лайм или лимон.