Начало За нас Реклама Контакти

Манастирска яхния

Снимка за Манастирска яхния
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Манастирските гозби за пости са богати, с много и идеално съчетани продукти, близки до земята и до смирения достоен живот.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 с. л. олио
  2. 1 глава лук, ситно нарязана
  3. 2 моркова, нарязани на кръгчета
  4. 1 резен целина, нарязан на кубчета
  5. 1 дафинов лист
  6. 1 ч. л. червен пипер
  7. 300 г дребни почистени лукчета
  8. 250 г печурки, срязани наполовина
  9. 4 картофа, нарязани на кубчета
  10. 2 зелени чушки, нарязани на едро
  11. 3 домата, обелени и нарязани на кубчета
  12. 1 с. л. доматено пюре
  13. 1 ч. л. черен пипер на зърна
  14. 10 зелени маслини
  15. 2 с. л. ориз
  16. 3 с. л. магданоз, ситно нарязан
  17. 1 клонче чубрица
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се сгорещява и в него се запържват ситно нарязаният лук, целината, дафиновият лист и морковите. Добавят се червеният пипер и лукчетата. Разбъркват се 2-3 мин. Слагат се картофите, гъбите и чушките. Посоляват се и се разбъркват 2-3 мин. Прибавят се доматите и доматеното пюре с 1 ч. ч. гореща вода и черният пипер и съдът се покрива за поври 10 мин.

  2. 2.

    Прибавят се маслините, чубрицата, оризът и магданозът. Ястието се сипва в съд за печене с капак или в тавичка и се покрива с алуминиево фолио. Запича се 15 - 20 мин. в загрята фурна на 200° С.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2013
Още подобни рецепти
Коментари