Манастирска гозба
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Както е известно, обитателите на православните манастири живеят скромен и отдаден на пост и молитва живот. Това обаче съвсем не означава, че монасите не си угаждат, даже напротив! Посетете някой път магерницата на най-близкия ви манастир и ще се убедите. Ако пък нямате път към някоя света обител, направо изпробвайте нашата рецепта.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г картофи, нарязани на кубчета
- 2 моркова, нарязани на кръгчета
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 200 г пресен или консервиран арпаджик
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 15 маслини
- 200 г гъби, нарязани на ивици
- 3 с. л. ориз
- 3 домата, обелени и нарязани на кубчета
- 4 с. л. олио
- 100 мл бяло вино
- 2 с. л. магданоз
Начин на приготвяне
- 1.
В мазнината и 1 с.л. вода се задушава лукът и морковите. Прибавят се гъбите, арпаджикът и маслините. Налива се виното и 1/2 ч.ч. гореща вода. Подправя се със сол и пипер.
- 2.
Когато поомекнат морковите, се слагат картофите, оризът и доматите. Малко преди ястието да е готово, се слага магданозът.
Подходящи типове вина
Авг. 2007
Още подобни рецепти
Коментари