Макарони с риба тон на фурна
Възползвайте се от тази лесна, но ефектна рецепта за макарони с риба тон, допълнени с вкусен сос от зеленчуци и прясно мляко. Не пропускайте да ги запечете с моцарела или кашкавал, за да прибавите още един аромат към комбинацията.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г макарони
- 2 с. л. краве масло
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 200 г целина, нарязана на малки кубчета
- 1 морков, настърган на едро ренде
- 1 с. л. брашно
- 2 ч. ч. прясно мляко
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
- 2 с. л. горчица
- 200 г филе от риба тон в растително масло
- 100 г моцарела или кашкавал
Начин на приготвяне
- 1.
Макароните се сваряват според инструкциите на опаковката и се отцеждат. В загрятото масло се слагат да се задушат лукът, целината и морковът. Когато поомекнат, се сипва брашното, разбърква се и се налива млякото. Бърка се, за да не стане на бучки.
- 2.
Добавят се горчицата и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки Градински подправки.
- 3.
Макароните се смесват с рибата и соса, слагат се в тавичка и се запичат, покрити с парченца моцарела или кашкавал.